Wil jij je organisatie onderscheiden van anderen? Wil je laten zien wie je bent of wat je wilt zijn? Al deze vragen hebben te maken met je huisstijl. Aliy wil graag je helpen bij het beantwoorden van deze vragen en met het ontwerpen van jouw passende visuele identiteit. Neem dan contact op met ons, want we helpen je hier graag bij!
 
Er zijn verschillende soorten logo’s, elk met een eigen stijl en prijsklasse. We zullen uitleggen welke soorten er zijn en welke prijzen daarbij horen.

Wordmark (Woordmerk):

Bij Aliy Design begrijpen we dat het creëren van een effectief logo essentieel is om je merkidentiteit op te bouwen en te versterken. Een van de logo-ontwerpstijlen die we met veel passie en expertise hanteren, is het “Wordmark”-logo.

 • Bestaat uit de volledige merknaam in een unieke typografische stijl.
 • Benadrukt de merknaam en maakt deze gemakkelijk herkenbaar.
 • Geschikt voor bedrijven die hun naam willen vestigen en hun merkidentiteit willen communiceren.

Een Wordmark-logo is een grafische weergave van je merknaam zelf. Het is een unieke typografische behandeling van de merknaam, waarbij de vormen, stijl en lettertypen zorgvuldig worden gekozen om de essentie van jouw bedrijf vast te leggen. Dit type logo is krachtig in zijn eenvoud, omdat het de focus legt op de naam van je merk en deze centraal stelt in de herkenning.

Bestellen

Letterforms (Lettervormen):

Een Letterform-logo is een stijlvolle en doelbewuste keuze voor merken die de kracht van typografie willen benutten. In deze ontwerpstijl draait alles om de kunst van de letters zelf. Elk karakter wordt zorgvuldig gekozen en aangepast om een uniek visueel beeld te creëren dat de merkidentiteit weerspiegelt.

 • Maakt gebruik van individuele letters of initialen van de merknaam als het logo.
 • Legt de nadruk op de esthetiek van de letters zelf.
 • Vaak gebruikt voor merken met een sterke letterlijke component.
Letterform-logo’s zijn populair bij merken die hun naam centraal willen stellen en een sterke, herkenbare visuele identiteit willen opbouwen. De vormen, lijnen en stijl van de letters worden met precisie ontworpen om de gewenste boodschap en uitstraling over te brengen.
Bestellen

Monogram (Monogram):

Een Monogram-logo is een elegante en tijdloze keuze voor merken die hun identiteit willen uiten door middel van initialen of afkortingen. Deze stijlvolle ontwerpaanpak omvat het samenvoegen van meerdere letters tot een uniek en samenhangend symbool, dat vaak als herkenbaar merkteken fungeert.

 • Combineert meerdere letters of initialen tot een enkel, uniek symbool.
 • Geeft een gevoel van erfgoed en traditie.
 • Populair bij bedrijven met lange geschiedenissen of formele merkidentiteiten.
Monogram-logo’s dragen vaak een gevoel van erfgoed en traditie met zich mee, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor merken die een gevestigde en prestigieuze uitstraling willen behouden. Ze worden vaak gebruikt door modehuizen, luxe merken en organisaties met een rijke geschiedenis.
Bestellen

Symbol (Symbool):

Een Symbol-logo is een krachtige grafische representatie van een merk, los van woorden of letters. Dit type logo maakt gebruik van een uniek beeld of pictogram om de identiteit en waarden van een merk over te brengen. Het doel is om een visueel symbool te creëren dat onmiddellijk herkenbaar is en een sterke associatie met het merk oproept.

 • Bestaat uit een afbeelding of pictogram dat het merk vertegenwoordigt.
 • Geeft de kernwaarden of essentie van het merk weer.
 • Effectief voor internationale herkenning.

Het ontwerpen van een Symbol-logo vereist een diepgaand begrip van de merkwaarden en persoonlijkheid, omdat het beeld de essentie van het merk moet vastleggen. Of het nu gaat om een gestileerd dier, een abstract symbool of een herkenbaar pictogram, Symbol-logo’s hebben het potentieel om krachtige emotionele reacties op te roepen en een blijvende indruk achter te laten bij het publiek.

Bestellen

Mascot (Mascotte):

Een Mascotte-logo is een unieke en vaak charmante benadering van branding, waarbij een geïllustreerd personage of figuur fungeert als het visuele gezicht van een merk. Deze levendige karakters voegen persoonlijkheid toe aan het merk en creëren een sterke emotionele band met het publiek.

 • Integreert een geïllustreerd personage of figuur in het logo.
 • Brengt een vriendelijke, sympathieke uitstraling over.
 • Vaak gebruikt voor merken die willen communiceren met een specifieke doelgroep.
Mascotte-logo’s worden vaak gebruikt door merken die een vriendelijke, toegankelijke uitstraling willen bereiken. Ze zijn perfect voor bedrijven gericht op kinderen, sportteams, restaurants, en andere merken die een positieve en herkenbare indruk willen maken.
Bestellen

Emblems (Embleem):

Een Embleem-logo is een stijlvolle en traditionele benadering van merkidentiteit, waarbij tekst en beeld samenkomen in een afgesloten, samenhangend geheel. Dit type logo straalt vaak een gevoel van erfgoed, trots en autoriteit uit, waardoor het bij uitstek geschikt is voor organisaties en instellingen met een rijke geschiedenis.

 • Combineert tekst en beeld in een afgesloten, samenhangend geheel.
 • Creëert een traditioneel en prestigieus gevoel.
 • Vaak gebruikt door overheidsinstanties, scholen en organisaties.
Embleem-logo’s zijn vaak te vinden bij overheidsinstanties, scholen, universiteiten, sportteams en organisaties met een prestigieuze uitstraling. Ze creëren een gevoel van eenheid en betrouwbaarheid, en ze stralen vaak een gevoel van gevestigde traditie uit.
Bestellen

Combo (Combinatie):

Een Combo-logo is een veelzijdige en flexibele ontwerpaanpak waarin verschillende elementen, zoals tekst, symbolen en/of afbeeldingen, worden gecombineerd tot één geïntegreerd geheel. Dit type logo biedt de mogelijkheid om meerdere aspecten van de merkidentiteit op een harmonieuze manier te presenteren.

 • Combineert verschillende elementen, zoals woorden, symbolen of letters, in één logo.
 • Biedt veelzijdigheid en kan complexe boodschappen overbrengen.
 • Handig voor merken met meerdere aspecten.
Combo-logo’s zijn ideaal voor merken met diverse boodschappen of die meerdere diensten, productlijnen of submerken vertegenwoordigen. Ze kunnen de merknaam combineren met een passend symbool of afbeelding om een krachtig visueel beeld te creëren dat de veelzijdigheid en samenhang van het merk weerspiegelt.
Bestellen

Dynamic (Dynamisch):

Een Dynamic-logo is een hedendaagse en veelzijdige ontwerpbenadering die de mogelijkheid biedt om te veranderen of zich aan te passen aan verschillende situaties en toepassingen. Dit type logo wordt vaak geassocieerd met merken die innovatie, flexibiliteit en aanpassingsvermogen benadrukken.

 • Verandert of past zich aan in verschillende situaties.
 • Vertegenwoordigt een merk dat zichzelf als flexibel en veelzijdig ziet.
 • Vaak gebruikt in moderne, technologiegerichte merkidentiteiten.
Dynamic-logo’s kunnen verschillende vormen aannemen, waaronder bewegende beelden, veranderlijke kleurenschema’s, of aanpasbare elementen. Deze ontwerpen kunnen reageren op contextuele factoren, zoals schermgrootte, apparaattype of zelfs de voorkeuren van de gebruiker.
Bestellen