17-03-2022#contact

Laatste tijd krijgen we veel vragen omtrent hoe je gratis verzending (bezorging) kunt instellen op basis van een regio of wijk. Hier hebben we een video over gemaakt zodat men zelf kan instellen waar men gratis wil bezorgen of verzenden op basis van postcode.

30-01-2022#contact

Gebruik MailChimp is overtreding van de AVG

Helaas moeten we mededelen dat gebruik van marketingtool MailChimp volgens de EU normen niet meer wettelijk is om te gebruiken. Volgens de AVG wet in EU mogen de data van gebruikers niet opgeslagen worden in de Amerikaanse servers. MailChimp slaat wel alle gebruikersdata in de Amerikaanse servers op en daardoor is het gebruik van MailChimp in EU verboden.

MailChimp verweerde deze oordeel maar de Duitse toezichthouder is daar niet mee akkoord gegaan. Tot slot benadrukt de toezichthouder dat deze zaak exemplarisch is voor de manier waarop het de Schrems II-criteria zal toepassen bij handhaving. De toezichthouder stelt dat, ondanks herhaaldelijke kritiek op het uitblijven handhaving, de prioriteit wel degelijk bij handhaven ligt.

Hoe nu verder?

Wanneer je samenwerkt met een Amerikaans bedrijf waarmee gegevens worden gedeeld, en dit bedrijf niet gecertificeerd is voor de AVG, zijn er naast de standaardcontracten aanvullende maatregelen nodig om aan de regelgeving te voldoen. Amerikaanse inlichtingendiensten hebben toegang tot gegevens die in de cloud zijn opgeslagen, dus deze extra beveiligen zijn essentieel.

Veel bedrijven wachten op de aanbevelingen van de EDPB (European Data Protection Board) over deze kwestie en op de gesprekken tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten om tot een overeenkomst te komen die het ongeldig verklaarde Privacy Shield vervangt. Maar als er een overeenkomst wordt bereikt, hoe lang zou die dan van kracht zijn? Want het belangrijkste obstakel, de toegang van de Amerikaanse geheime diensten tot de opgeslagen gegevens, zal daar blijven.

Lees vooral ook de uitleg van de Duitse toezichthouder in een artikel van het European Data Protection Board.

Ons advies?

Samenvattend: wij, als Europese ESP, raden aan om te kiezen voor zekerheid. Maak je op dit moment gebruik van een Amerikaanse ESP, zoals MailChimp, SendGrid of een andere partij, kijk dan vooral naar de Europese alternatieven met servers in Europa.

Wij als Aliy Design zullen ook naar betere alternatieven zoeken. Mailblue is echter wel een betere oplossing maar het is wel afhankelijk van een maandelijkse bedrag. We zijn dus ook op zoek naar een alternatief die ons en onze klanten niet te duur gaat worden.

Tot die tijd zullen wij ook geen mails meer versturen met MailChimp.

28-12-2021#contact

We stoppen met Hummingbird Cache Systeem i.v.m. traagheid van de webshops. We hebben de systeem verbeterd door een beter plugin en deze gaan we binnenkort binnen alle webshops integreren. Dit zal de snelheid en de bereikbaarheid van webshop verbeteren.

Dit werk voor verbetering van de webshops zal de bereikbaarheid van je webshop niet beinvloeden. Je hoeft verder niets te doen.

02-12-2021#contact

Vanaf heden heeft alle klanten met een hostingpakket bij ons een account waar men kan inloggen met de mailadres waar een aanvraag is gestuurd om een wachtwoord te maken.

Belangrijk: vanaf heden factureren wij niet meer handmatig en stellen jullie niet op hoogte van jullie abonnement. Men krijgt minimaal 1 maand/week van te voren een geautomatiseerde mails van ons systeem waarbij men in zijn account moet inloggen om zijn abonnement te verlengen.

Indien men dat vergeet of niet doet schakelt de systeem na einddatum hostingpakket uit. De gevolgen daarvan is dat men geen bereik meer heeft op website of mailadres.

Nog geen mail ontvangen? 

Heb je nog geen mail ontvangen omtrent jouw account, stuur dan ons een e-mail door gebruik te maken van onderstaande formulier.

Contactformulier

Geen velden gevonden.